Teknoloji Devleri: Samsung S24 Ultra ve iPhone 15 Pro Max Karşılaştırması
Android

8 dk okuma

Teknolojinin hızla ilerlemesiyle akıllı telefon alanında yenilikçi ürünler karşımıza çıkıyor. Son zamanların en çok ses getiren telefonlarına sahip Samsung ve Apple markaları arasındaki rekabet de hızla devam ediyor. Apple telefonlar ve android telefonlar farklı özellikleriyle kullanıcı kitlelerini birbirinden ayırır. Markaların piyasaya sürdükleri Samsung Galaxy S24 Ultra vs iPhone 15 Pro Max kıyaslaması ile beklentilerinize en uygun cihazı bulabilirsiniz. Yenilikçi kamera, ekran, batarya, işletim sistemi, tasarım ve yapay zekâ özelliklerine sahip akıllı telefonların farkları akıllardaki soruları ortadan kaldırır. Samsung S24 Ultra iPhone 15 Pro Max karşılaştırması ile ihtiyaç ve beklentilerinize uygun cihazı kolayca belirleyebilirsiniz.

Samsung Galaxy S24 Ultra vs. iPhone 15 Pro Max Kamera Performansları

Yapay zekâ telefonlar, önemli kamera özellikleri ile profesyonel çekim yapmayı mümkün hâle getirir. Samsung Galaxy S24 Ultra’nın arka tarafında toplam 4 kamera bulunur. 200 MP geniş, 12 MP ultra geniş, 5x optik yakınlaştırma sunan 50 MP ve 3x optik yakınlaştırma özellikli 10 MP kamera lensleri vardır. iPhone 15 Pro Max’in arka kısmında ise 3 kamera mevcuttur. Bunlar 48 MP ana, 12 MP ultra geniş ve 5x optik yakınlaştırma destekli 12 MP telefoto kamera olarak öne çıkar. Ön kısmında ise her iki cihazın da 12 MP’lik selfie kamerası vardır.

Samsung S24 Ultra vs iPhone 15 Pro Max kamera karşılaştırılması yapıldığında Samsung, 200 MP’lik ana kameraya rağmen varsayılan olarak 12 MP çözünürlükte çekim yapar. iPhone 15 Pro Max ise daha fazla ayrıntı vaderek 24 MP çözünürlükte fotoğraflar çeker. Galaxy S24 Ultra’nın kamera özellikleri arasında görüntü işlemedeki farklılık öne çıkar. Bu doğrultuda cihaz artık fotoğraflarda daha az keskinleştirme ve doygunlaştırma yaparak gerçek görüntüye daha fazla yaklaşacak. Video alanında ise Samsung 8K video kaydı yaparken iPhone 4K çözünürlüğü destekler.

Samsung Galaxy S24 Ultra vs. iPhone 15 Pro Max İşlemci Güçleri

Samsung S24 Ultra vs iPhone 15 Pro Max karşılaştırmasında işlemci gücü alanında her iki cihazda gelişmiş performansa sahiptir. Galaxy S24 Ultra Snapdragon 8 Gen 3 for Galaxy özel yongaya, iPhone 15 Pro Max ise Apple A17 Pro çip ile karşımıza çıkar. Her iki yonga da temel olarak donanım tabanlı Ray Tracing özelliğine sahiptir. Performans olarak piyasadaki en iyi işlemcilere sahip cihazlar, yüksek bir kullanım deneyimi sağlar. İşlemci özellikleri bakımından S24 Ultra’nın odak noktasında Galaxy AI vardır. Yapay zekâ kamera, galeri, ses kaydı ve düzenleme gibi alanlarda destekler sağlar. iPhone Pro Max’in ise spesifik bir AI özelliği yoktur.

iPhone 15 Pro Max ve Samsung Galaxy S24 Ultra Şarj Kapasiteleri

Samsung S24 Ultra iPhone 15 Pro Max karşılaştırmasında batarya gücü de önemli bir yere sahiptir. Apple, iPhone 15 Pro Max serisi ile USB Type-C girişine geçiş yapmıştır. Bu sayede diğer marka cihazlarla arasındaki şarj giriş farklılığı ortadan kalkmıştır. Batarya kapasitelerine baktığımızda Galaxy S24 Ultra 5000 mAh, iPhone 15 Pro Max ise 4422 mAh güce sahiptir. Her ikisinde de Lithium Ion (Li-Ion) batarya teknolojisi vardır. S24 Ultra 30 saate varan video oynatma ve 95 saate varan müzik oynatma desteğini sunar. Bu sayı 15 Pro Max’te 25 saat’e varan video oynatma ve 95 saate kadar müzik oynatma olarak karşımıza çıkar.

Samsung S24 Ultra iPhone 15 Pro Max karşılaştırması yapıldığında şarj alanında her iki cihaz da hızlı şarj ve kablosuz şarj desteğine sahiptir. Hızlı şarj gücü S24 Ultra’da 45 W, iPhone 15 Pro Max’te ise 20 W’dur. Yani Samsung tam şarj kapasitesine yaklaşık 1 saat, iPhone ise 1 saat 40 dakikada ulaşır. Her iki cihazında kablosuz hızlı şarj desteği ise 15W’dur.

iPhone 15 Pro Max ve Samsung Galaxy S24 Ultra Tasarım Karşılaştırması

Samsung S24 Ultra iPhone 15 Pro Max karşılaştırmasında tasarım bakımından da farklar mevcuttur. S24 Ultra 6.8 inç ekran boyutuna ve %88.4 ekran gövde oranına sahiptir. 15 Pro Max ise 6.7 inç ekrana ve %89.1 ekran gövde oranı ile karşımıza çıkar. Yani iPhone 15 Pro Max küçük bir farkla daha büyük bir ekran gövde oranı sunar. Ağırlık bakımından ise Samsung 232 gram, iPhone ise 221 gramdır.

Galaxy S24 Ultra tasarım olarak düz kenarlara ve köşeli bir dizayna sahiptir. iPhone 15 Pro Max ise daha oval ve yumuşatılmış köşelerle öne çıkar. Arka tarafındaki kamera kısmı ise iPhone’da bir yuvarlağın içine alınarak daha düzenlidir. Samsung ise arka kamera lenslerini 3’lü ve 2’li olarak yan yana dizmiştir. Her iki telefonun kapak kısmında cam ve çerçevesinde titanyum malzeme bulunur. Kullanılan malzemeler dayanıklı olmasının yanında oldukça şık görünür. Her iki telefon da dayanıklılık bakımından IP68 derecesine sahiptir. IP68 suya ve toza dayanıklılık sağlamasıyla telefonu farklı hava koşullarında kullanmaya uygun hâle getirir.

Renk seçeneklerinde ise iPhone 15 Pro Max natürel titanyum, mavi titanyum, beyaz titanyum ve siyah titanyum olmak üzere toplam 4 renge sahiptir. Galaxy S24 Ultra renk seçenekleri ise titanyum siyah, titanyum mor, titanyum gri ve titanyum sarı olarak öne çıkar.

iPhone 15 Pro Max ve Samsung Galaxy S24 Ultra Ekran Performansları

Akıllı telefonlarda kullanılan ekran teknolojileri ve özellikleri video izlemeden oyun oynamaya kadar geniş yelpazede avantaj sunar. Samsung S24 Ultra iPhone 15 Pro Max karşılaştırmasında farklı ekran teknolojileri karşımıza çıkar. Galaxy S24 Ultra 6,8 inç QHD+ AMOLED ekrana, 120Hz yenileme hızına ve 2.600 nit maksimum parlaklığa sahiptir. iPhone 15 Pro Max ise 6,7 inç Super Retina XDR OLED ekran, 120Hz yenileme hızı ve 2.000 nit maksimum parlaklıkla karşımıza çıkar.

Çözünürlük bakımından iPhone 1290p ekrana, Samsung ise 1440p ekrana sahiptir. Karşılaştırılma yapıldığında S24 Ultra daha keskin bir ekranla karşımıza çıkar. Ekran dayanıklılığında ise Samsung Corning Gorilla Armor, Apple ise Corning Ceramic Shield Glass ile birbirinden ayrılır.

Hangi Telefon Tercih Edilmeli?

Samsung S24 Ultra iPhone 15 Pro Max karşılaştırması yapıldığında “Hangi telefon tercih edilmeli?” sorusu ortaya çıkar. Her iki telefon da önemli gelişme ve teknolojileri kullanarak alanında önemli bir yere sahiptir. Farklı işletim sistemlerine sahip cihazlar, önemli kullanım farklarıyla dikkat çeker. iOS ve Android işletimleri kullanım deneyimi ve performansıyla kullanıcılara farklı hizmetler sunar.

S24 Ultra’yı öne çıkaran özellikler arasında S Pen önemli bir yere sahiptir. Özel kalem not tutma ve yazı yazma gibi birçok avantajı sağlar. Android işletim sistemini kullanmayı seviyorsanız ve kalem özelliğine ihtiyaç duyuyorsanız Galaxy S24 Ultra daha kullanışlı bir seçenektir. iPhone 15 Pro Max ise yenilenen Type-C girişi ve iOS 17 ile birçok avantajlı özelliği sunar. Kullanım bakımından diğer Apple ürünlerini tercih ediyorsanız ve iOS işletim sistemi ilginizi çekiyorsa iPhone 15 Pro Max doğru bir seçimdir. Samsung S24 Ultra ve iPhone 15 Pro Max karşılaştırmasında ihtiyaç, beklenti ve kullanım alışkanlıklarınıza en uygun cihazı seçerek yüksek memnuniyet sağlayabilirsiniz.

scrolltotop svg